رئیس مرکز ملی فضای مجازی: سیستم باید اصلاح شود تا مشکلات توسط بازیگران ICT حل شود، نه با ورود نهادهای مختلف

رئیس مرکز ملی فضای مجازی باور دارد اینکه موارد متعددی در حوزه ICT رخ می‌دهد و نهادهای مختلفی به آن ورود می‌کنند، نشان از ضعف سیستم دارد. او باور دارد باید سیستم اصلاح شود تا بسیاری از مشکلات به‌صورت روتین و با پویایی این فضا برطرف شوند و نیاز به ورود خاص نهادها و مدیران برای حل آن نباشد.

آقامیری در افتتاحیه چهارمین همایش ایران دیجیتال گفت: «برپایی چنین همایش‌هایی باعث می‌شود که بتوانیم با توجه به اهداف خود، مسیر را درست پیش ببریم.» رئیس مرکز ملی فضای مجازی به موضوعاتی اشاره کرد که کشور سال‌هاست با آن درگیر بوده و به‌دنبال راه‌حل برای آن‌ها است؛ او اولین مورد را بحث شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد: «بحث شبکه ملی اطلاعات از ده سال پیش جدی‌تر شد و تا به امروز در دوره‌های مختلف، گزارش‌های گوناگونی درباره آن داده شده است. شبکه ملی اطلاعات برای عام مردم هنوز یک جعبه‌سیاه است که هنوز شبهات و ابهام زیادی حول محور خود دارد. شبکه ملی اطلاعات یک پروژه ملی است که در سطح زیرساخت کاربردهای اصلی دارد. برخی از این موارد درحال‌حاضر هم تدوین شده است و سیاست‌های آن راه افتاده و برخی ویژگی‌ها نیز هنوز راه نیفتاده و درباره آن قوانینی تدوین نشده است.»

آقامیری در ادامه صحبت‌های خود اعلام کرد هدف از ایجاد شبکه ملی اطلاعات این است که یک کیفیت مناسب از شبکه ارتباطی در کشور فراهم کنیم: «می‌خواهیم کارشناسان به بازبینی اهداف و شاخص‌های شبکه ملی اطلاعات بپردازند.»

رئیس مرکز ملی فضای مجازی باور دارد موضوع‌های گوناگونی در دوره‌های مختلف درزمینه شبکه و اینترنت وجود دارد و این نکته یک موضوع خوب برای این حوزه است: «بااین‌حال، اگر سیستمی و مدیریتی به این موضوع نگاه کنیم، باید گفت این پراکندگی موضوع‌ها مشکل‌ساز است. برخی مواقع یک ورود خاص از سوی ما می‌طلبد، اما باور دارم در برخی مواقع ورود خاصی نباید صورت بگیرد و این سیستم ماست که مشکل دارد که باعث می‌شود به این مشکلات ورود کنیم. تعدد ورود به موارد مختلف درست نیست و باید در نقاط حساس وارد شویم و بقیه موارد باید با پویایی بازیگران و داینامیک سیستم پیش بروند. نیازی نیست یک نهاد و یک مدیر در ۵۰ پارامتر ورود کنند تا تک‌تک مشکلات را حل کنند؛ باید سیستم بهینه باشد تا خودش بتواند بسیاری از مشکلات را حل کند.»

آقامیری باور دارد این حجم رخ‌دادن اتفاقات موردی که نیاز به ورود خاص نهادها و مدیران برای حل‌وفصل آن دارد، نشان می‌دهد سیستم نیاز به اصطلاح دارد و باید بسیاری از موارد به‌صورت روتین خودش پیش برود. ورود نهادهای متعدد به این موضوع‌ها اشکال دارد.

آقامیری در ادامه به بحث هوشمندسازی اشاره کرد و آن را یکی از اولویت‌های اصلی کشور دانست: «در سند راهبردی فضای ملی مجازی نیز به این موضوع اشاره شده است. به عنوان مثال، در صنعت کشاورزی و آب و انرژی باید به این هوشمندسازی برسیم. چالشی که در این موضوع داریم این است که بخش سنتی مشغول هوشمندسازی است، درحالی‌که باید نهادهای نوآورانه در این موضوع دخیل باشند. باور دارم باید بتوانیم به‌صورت موردی به این هدف برسیم.»

منبع : digiato.com