اینترنت ماهواره ای قانونی با همکاری یک اپراتور در راه ایران
07 آبان 1402 ساعت 22:12
امیر لاجوردی معاون وزیر ارتباطات از آمادهسازی مقدمات برای ارائه اینترنت ماهواره ای در ایران بهصورت قانونی و با همکاری یک اپراتور خبر داد. برای جزئیات بیشتر همراه ما باشید.
بلاخره و بعد از چندین سال زمزمههای ورود اینترنت ماهواره ای به داخل کشور شنیده میشود. تقریبا دو هفته پیش بود که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حال بررسی شرایط فعالیت اینترنت استارلینک در داخل کشور بود.
اینترنت ماهواره ای در ایران پایان فیلترینگ نیست!
ارائه خدمات اینترنت ماهوارهای در ایران علاوه بر شرط رعایت قوانین سرزمینی نیازمند حفظ منافع عمومی نیز هست؛ یعنی اینکه ارائه خدمات اینترنتی توسط ماهوارههای خارجی بهمعنای رفع فیلترینگ در این اپراتورها نبوده و ارائهدهندگان سرویس ملزم به رعایت قوانین جمهوری اسلامی هستند.
امیر لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این خصوص گفت:
در خصوص اینترنت ماهواره ای قوانینی وجود دارد که از سوی شورای عالی فضای مجازی مصوب شده است. پس از صحبت وزیر ارتباطات در خصوص استقبال از فعالیت اینترنت ماهواره ای در کشور مانند سرویسهای استارلینک (اسپیس ایکس) در خرداد ۱۴۰۲، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی فراخوانی منتشر کرد مبنی بر اینکه شرکتهایی که آمادگی ارائه سرویس ارتباطی مبتنی بر ماهواره را دارند، اعلام آمادگی کنند. مقررات مربوط به این فناوری در کشور قبلاً وضع شده است. سال ۱۳۹۷ بحث اصول حاکم بر اپراتورهای ماهوارهای و سال ۱۳۹۹ قوانین سرزمینی و اصول حاکم بر آن را داشتیم. زمان ورود این تکنولوژی به کشور نیز تفاوت و تغییر چندانی در قوانین نخواهیم داشت و امیدواریم اپراتورهای ماهواره ای در قالب همان مقررات، همکاری خود را با سازمان تنظیم مقررات آغاز کنند.
در ادامه رئیس رگولاتوری افزود هماکنون در حال آمادهسازی مقدمات مربوط به آغاز همکاری هستیم و مشخص نیست اینترنت ماهواره ای در چه زمانی در دسترس مردم قرار بگیرد.
فرایند ارائه این سرویس به نوع همکاری اپراتور ارائهدهنده خدمت مرتبط است. اکنون با اپراتوری که ارائهدهنده اینترنت ماهواره ای است و از طریق شرکت در فراخوان، تمایل خود را برای همکاری اعلام کرده، در مرحله تستهای اولیه سرویس هستیم.
لاجوردی در خصوص تمایل همکاری ارائه دهندگان سرویسهای اینترنت ماهوارهای و همچنین تاکید اتحادیه بین المللی مخابرات به همکاری استارلینک با ایران گفت:
اگرچه بهصورت قطعی نمیتوان گفت که آیا اسپیس ایکس به این رأی پایبند است یا نه، اتحادیه جهانی مخابرات آژانسی است که کشورها بهدلیل منافعی که دارند، در آن عوض شدهاند و قطعاً اگر به قوانین پایبند نباشند، زمانی که خودشان نیز در حوزه قوانین مخابراتی دچار مشکل شوند، نمیتوانند توقع داشته باشند که به شکایات آنها رسیدگی شود. RRB برخی از کشورها را تهدید میکند که اگر مقررات را نپذیرند، از حق رأی یا خدماتی که این اتحادیه ارائه میدهد، محروم میشوند که این مسئله مشکلات جدی را برای آنها ایجاد میکند.
نظر شما در خصوص اینترنت ماهواره ای در ایران چیست؟