بنیانگذار TSMC نسبت به جدایی چین و آمریکا ابراز نگرانی کرد
«موریس چانگ»، بنیانگذار TSMC (بزرگترین تولیدکننده تراشه جهان)، درباره وضعیت روابط ایالاتمتحده و چین و پیامدهای آن بر تولید تراشههای نیمههادی ابراز نگرانی کرد. به گفته وی، جداشدن آمریکا و چین میتواند باعث کُندشدن پیشرفت در صنعت تولید تراشههای نیمههادی شود.
موریس چانگ میگوید: «من فکر میکنم جدایی این دو کشور درنهایت سرعت همه را کاهش میدهد. با وجود اینکه هدف اصلی در این مقوله، کاهش سرعت حرکت چین است، ولی من فکر میکنم این جدایی بهصورت کلی روی روند تولید تراشهها تأثیرگذار میگذارد.»
وضعیت فعلی تولید تراشههای نیمههادی
چین، تایوان را بخشی جداییناپذیر از قلمرو مستقل خود میداند و میخواهد به هر قیمتی تایوان را تحت کنترلش بگیرد. این وضعیت تهدیدی برای زنجیره تأمین جهانی تراشههای نیمهرسانا محسوب میشود. شرکت TSMC (شرکت تولیدکننده نیمههادی تایوانی) تراشههایی را تولید میکند که در اکثر گوشیهای هوشمند و کامپیوترها مورد استفاده قرار میگیرند. به عنوان مثال، TSMC تراشههایی را برای اپل، کوالکام، AMD، انویدیا و اینتل تولید میکند. این شرکت سازنده تراشه بسیاری از شرکتهای تولیدکننده نیمههادی امروزی است.
ایالاتمتحده میلیاردها دلار به TSMC یارانه میدهد تا آزمایشگاههای خود را توسعه دهد. یکی از دو کارخانهای که در آریزونا درحال توسعه هستند، تولید پیشرفتهترین تراشههای 3 نانومتری را تا سال 2026 آغاز خواهد کرد.
موریس چانگ درباره جدایی آمریکا و چین و پیامدهای آن توضیح میدهد و میگوید بهنظر میرسد کشورها از یکدیگر عصبانی هستند و این موضوع من را نگران میکند.
ایالاتمتحده صادرات تراشه و تجهیزات تولید تراشه به چین را محدودتر کرده است. این موضوع احتمالاً در پاسخ به SMIC چین رخ داده که بهنوعی تراشه 7 نانومتری Kirin 9000s را در چین ساخته و اتصال 5G را برای هواوی میت 60 پرو فراهم کرده است. دولت ایالاتمتحده احتمالاً انتظار نداشته که این اتفاق بیفتد.
حالا بنیانگذار TSMC میگوید درنهایت این جداییها باعث میشود همه ضرر کنند. موریس یکی از چهرههای شاخص در صنعت تولید نیمههادیهاست و دیدگاههای او احتمالاً قابلتوجه است.