گوگل امولاتورهای RISC-V را در ۲۰۲۴ در اختیار توسعه‌دهندگان اندروید قرار می‌دهد

چندی قبل کوالکام اعلام کرد که با همکاری گوگل روی تراشه RISC-V Wear OS کار می‌کند. اکنون تیم اندروید از پذیرش RISC-V خبر داده و گفته است که امولاتورهای این معماری در سال ۲۰۲۴ در دسترس عموم توسعه‌دهندگان قرار خواهد گرفت. به‌نظر می‌رسد که ابتدا گجت‌های پوشیدنی از معماری RISC-V بهره‌مند شوند.

RISC-V یک معماری مجموعه دستورالعمل استاندارد باز (ISA) است که به همان شیوه‌ای که برنامه‌های متن‌باز در دنیای نرم‌افزارها همکاری و مشارکت همگانی را فراهم می‌کنند، امکان می‌دهد چنین رویه‌ای در اکوسیستم سخت‌افزاری پیاده‌سازی شود. RISC-V که ۱۰ سال پیش در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی اختراع شد، به‌سرعت در میکروکنترلرها جا‌سازی و به‌کار گرفته شد. در سال‌های اخیر نیز راه خود را به شتاب‌دهنده‌ها، سرورها و محاسبات سیار باز کرده است.

اکنون RISC-V به دنیای اندروید وارد می‌شود. پیش‌ازاین گوگل گفته بود که می‌خواهد از معماری پیشرفته پردازنده «tier-1» در اندروید استفاده کند و RISC-V را در شرایطی برابر با فناوری Arm قرار دهد. کوالکام نیز اولین تراشه اندروید RISC-V را که نوعی اسنپدراگون برای ساعت‌های هوشمند است، معرفی کرد.

حرکت گوگل به‌سمت معماری RISC-V

حالا براساس گزارشی تازه، گوگل می‌گوید که پشتیبانی کامل از RISC-V را در اندروید شروع کرده است. تمرکز ویژه گوگل روی این است که هر CPU که معماری RISC-V داشته باشد به بهترین عملکرد خود دست پیدا کند. درحال‌حاضر توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از دستگاه مجازی Cuttlefish، پشتیبانی اندروید از RISC-V را آزمایش و اجرا کنند، و مبتنی بر پروژه AOSP که هنوز به‌طور کامل بهینه‌سازی نشده است، برنامه‌های خود را بسازند.

به عنوان مثال، بهینه‌سازی بک‌اند Android Runtime هنوز درحال انجام است. علاوه‌براین، پروژه‌های خارجی و کامپایلرها هنوز کاملاً بهینه نیستند تا از اکستنشن‌هایی مثلاً درزمینه وکتورها بهره بگیرند. گوگل برای اطمینان از سازگاری برنامه‌ها، درنظر دارد تا اواخر سال جاری میلادی NDK ABI را نهایی کرده و بیلدهای قناری را در CI عمومی اندروید عرضه کند. به‌علاوه، RISC-V روی x86-64 و ARM64 برای آزمایش در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.

احتمالاً شبیه‌سازها یا امولاتورهای اندرویدی RISC-V در سال ۲۰۲۴ در دسترس عموم قرار بگیرند. گوگل تأکید کرده است که به‌احتمال‌زیاد گجت‌های پوشیدنی اولین ابزارهای مورد آزمایش با این معماری باشند.

حتما بخوانید :
منبع : digiato.com